Direct naar de inhoud.

Het beste raadslid van Stadskanaal is… Jur Mellies (Lokaal Betrokken)

  • door:
  • op:
Jur Mellies met de bloemen en de oorkonde
Foto: Joyce Kranenborg/RTV Noord

STADSKANAAL – Raadslid Jur Mellies (Lokaal Betrokken) is gekozen tot beste raadslid van de gemeente Stadskanaal. RTV Noord vraagt in elke Groningse gemeente aan de raadsleden welke collega ze als beste bestempelen. Zijn collega-raadsleden noemen Mellies ‘heel actief op allerlei gebieden’ en iemand die ‘van alles op de hoogte is’.

Mellies kreeg zeven stemmen, hij bleef zijn voormalig partijgenoot Erik Bieze (GemeenteBelangen) ruim voor. Bieze kreeg drie stemmen van zijn collega’s.

‘Super en gaaf’

‘Ik krijg er een kleurtje van, super en gaaf dat mijn collega’s mij een goed raadslid vinden. Ik hoop dat de kiezers dat straks ook vinden, want daar doen we het eigenlijk voor.’

‘Gedreven debater’

Mellies scheidde zich halverwege de vorige periode af van GemeenteBelangen, de partij van Bieze. Onder de naam Lokaal Betrokken wist hij in 2018 op eigen kracht in de gemeenteraad te komen. De afgelopen jaren onderscheidde Mellies zich als lokaal politicus rond de heropening van het asielzoekerscentrum in Musselkanaal.

Collega’s in de gemeenteraad noemen Mellies ‘een redelijk man’, die genuanceerd is in zijn uitlatingen. Ook is Mellies ‘een gedreven debater’.

Met een smoes naar het gemeentehuis gelokt

Mellies werd vrijdagochtend met bijbehorende oorkonde verrast op het gemeentehuis. Burgemeester Klaas Sloots had hem er met een smoes naartoe gelokt. ‘Ik dacht dat ik op het matje moest komen’, zei Mellies na afloop. Hij noemde de onderscheiding ‘teveel eer’. ‘De echte publieksprijs volgt op 16 maart’, aldus Mellies, doelend op de komende gemeenteraadsverkiezingen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal