Direct naar de inhoud.

Pagefestival voor het eerst driedaags festival

  • door:
  • op:
Het pagefestival bij een eerdere editie

STADSKANAAL – Het Pagefestival in Stadskanaal is terug van nooit weggeweest. En hoe. Voor het eerst in de historie is het een driedaags festival, van 17 tot en met 19 juni. Bij de Rode Loper in het Stadskanaalster Pagedal begint het feest al op vrijdagavond met Classic Pagepop. Hoofdacts zijn Claw Boys Claw en Hallo Venray.

De headliners voor de zaterdag zijn Pé & Rinus, Dikke Dennis, De Kraaien en Prof. Nomad, een The Cure tribute rond Carol van Dyk, bij velen bekend als frontvrouw van Bettie Serveert. In de Pagetent gaat het er hard aan toe met onder meer de garagepunk van Bongloard en de oldschool breakbeat van Headfirst.

Op zondagmiddag is het nogmaals de beurt aan Prof. Nomad, nu met een ode aan Neil Young en in de gelederen onder meer Henk Koorn van Hallo Venray en Ben Kribben van Van Dik Hout. En wie graag local heroes aan het werk ziet: deze middag betreedt een volstrekt unieke formatie het podium: het is de vuurdoop en tegelijk het Waterloo van 4B&M, ofwel vier Biezes en een Muthert, gezamenlijk goed voor tientallen jaren rock ’n roll routine.

Niet alleen muziek

Naast muziek zijn er het hele festival omlijstende culturele activiteiten, onder meer straattheater van Fabuloka en van de Belgische groep In Eigen Nat. Verder is op het festivalterrein schilderkunst van Marijke Poppema te bewonderen. Voor de kids zijn er diverse activiteiten en bij een verscheidenheid aan Foodtrucks is het heerlijk eten.

“Langzaam worden de contouren van het Pagefestival zichtbaar”, vertelt Pagefestival-voorzitter Nico Wiersema. “We zijn hartstikke blij dat het na twee afgelaste edities eindelijk weer door mag gaan. Er is hard gewerkt door bestuurs -en commissieleden, allemaal vrijwilligers. Met trots kunnen we onze bezoekers een prachtig programma voorschotelen. We hebben er ontzettend veel zin in.”

Niet geheel gratis meer

Zoals te doen gebruikelijk is vrijwel het hele festival gratis toegankelijk. Alleen voor de vrijdagavond moet een geringe entreevergoeding worden betaald van slechts 7,50 euro (voorverkoop) om twee absolute topnamen uit de Nederlandse rockhistorie aan het werk te zien en horen.

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal