Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

32 processen-verbaal bij vrachtwagencontrole

PolitieGroningen – De politie heeft woensdagmiddag van 15:30 uur tot 22.30 uur in samenwerking met medewerkers van de Inspectie Leefomgeving en Transport en de Rijksdienst voor het Wegverkeer een controle gehouden op het wegtransport.

Doelstelling was het traceren van frauderende handelingen in het gebruik van de digitale tachograaf.  Door motorsurveillanten werden Nederlandse(17) en buitenlandse (31) vrachtwagencombinaties geselecteerd en vervolgens ter controle overgebracht naar het keuringsstation van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) aan de Duinkerkenstraat waar vervolgens een uitvoerige inspectie werd uitgevoerd.

Hier werd het motormanagement van de vrachtauto’s uitgelezen en er werd een  uitvoerige technische controle uitgevoerd. Van de 48 gecontroleerde vrachtwagencombinatie (16 buitenlandse en 12 Nederlandse) bleken 28 combinaties in overtreding ofwel 57%. Er werden 32 processen-verbaal tegen de chauffeurs opgemaakt.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.