Direct naar de inhoud.

SP: De koek is op!

  • door:
  • op:

kandidaten SPAanstaande zaterdag trapt de SP Stadskanaal haar campagne af met een ludieke actie.

In het centrum van Stadskanaal zullen de vrijwilligers van de SP staan om koek uit te delen aan het winkelend publiek. Hierbij vragen zij aandacht voor de scheve verdeling van kapitaal in Nederland aan de hand van de vraag ‘Hoe is de koek verdeeld’?

De 10 procent rijksten bezit van het totale vermogen maar liefst 61 procent, ruim € 730 miljard. 30 procent van de mensen bezit 38 procent van het totale vermogen. 60 procent van de Nederlanders heeft samen slechts 1 procent. De koek is dus niet eerlijk verdeeld! Door de huidige kabinetsmaatregelen wordt deze scheve verdeling zonder blikken of blozen in stand gehouden en waarschijnlijk zelfs vergroot.

markt SPDe Socialistische Partij strijdt voor een ruimhartig sociaal beleid; iedereen moet kunnen meedoen in onze samenleving. Zij vragen extra aandacht voor zorgafhankelijke ouderen en mensen met een handicap en maken zich hard voor de arbeidsgehandicapten die hun plek dreigen te verliezen aan werkzoekenden met behoud van uitkering.

De SP wil weg van het cynisme en kiest vóór optimisme en sociale politiek. Iedereen die van lekkere koek en een eerlijke verdeling houdt is welkom!



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal