Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

SP: De koek is op!

kandidaten SPAanstaande zaterdag trapt de SP Stadskanaal haar campagne af met een ludieke actie.

In het centrum van Stadskanaal zullen de vrijwilligers van de SP staan om koek uit te delen aan het winkelend publiek. Hierbij vragen zij aandacht voor de scheve verdeling van kapitaal in Nederland aan de hand van de vraag ‘Hoe is de koek verdeeld’?

De 10 procent rijksten bezit van het totale vermogen maar liefst 61 procent, ruim € 730 miljard. 30 procent van de mensen bezit 38 procent van het totale vermogen. 60 procent van de Nederlanders heeft samen slechts 1 procent. De koek is dus niet eerlijk verdeeld! Door de huidige kabinetsmaatregelen wordt deze scheve verdeling zonder blikken of blozen in stand gehouden en waarschijnlijk zelfs vergroot.

markt SPDe Socialistische Partij strijdt voor een ruimhartig sociaal beleid; iedereen moet kunnen meedoen in onze samenleving. Zij vragen extra aandacht voor zorgafhankelijke ouderen en mensen met een handicap en maken zich hard voor de arbeidsgehandicapten die hun plek dreigen te verliezen aan werkzoekenden met behoud van uitkering.

De SP wil weg van het cynisme en kiest vóór optimisme en sociale politiek. Iedereen die van lekkere koek en een eerlijke verdeling houdt is welkom!

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

7 Reacties op “SP: De koek is op!

 1. Erik van der Vlag

  De SP maakt er een landelijke campagne van, terwijl het hier toch echt gaat om gemeenteraadsverkiezingen. Ik heb de afgelopen 4 jaar geen opzienbarende voorstellen gezien en met 9 van de 10 raadsvoorstellen ging de SP akkoord!

 2. Het is voor de landelijke partijen sowieso al niet makkelijk zich op lokaal niveau te onderscheiden van de andere partijen. En zelfs als het hun wel lukt blijft het publiek de partij identificeren met nationale politieke stellingnames die lokaal van geen enkel belang zijn.
  Een mogelijke oplossing is de huidige partijen te laten opereren onder één lokale vlag. Gemeentebelangen Stadskanaal misschien een optie?

 3. Wat heeft de Pvda dan gedaan? (alleen maar handjeklap achter de schermen en het heeft de burger nauwelijks serieus genomen centrumplan Musselkanaal, wijkbeleid ) Minima beleid verslechterd(3 jaar, was 1 jaar(langdurigheidtoeslag, participatiefonds) norm van 120 naar 110 % van het miniumumloon en de verdringing van regulier en wsw werk toegelaten. Waar was de pvda dan sociaal? (wethouder vd kolk keurde het goed dat aan mensen die werkten met behoud van uitkering werd verdiend(1.100.000 miljoen) en geen aanvullende bijzondere bijstand voor mensen die niet meer als de basisverzekering kunnen betalen, de schuldhulpverlening is en blijft een drama) B en W accepteerde geen enkele manier van inspraak van de burgers. (wijken, participatieraad). Het centrum werd verfraaid!! Je bent als voetganger gewoon niet meer veilig. Je moet uitkijken anders wordt je van de sokken gereden. Eric je gaat nu net zo schreeuwen als die Sp’ers, maar de Pvda heeft voor de mensen aan de onderkant helemaal niets gerealiseerd alleen maar banen met behoud van uitkering zonder perspectief.

 4. Jij weet net als iedereen Erik, dat mensen grotendeels kiezen op een partij, vanwege het landelijk beleid. Dat is nooit anders geweest, en zal nooit anders worden.

 5. Erik, is dat niet juist goed dat gemeentebeleid en landelijk beleid dicht bij elkaar zijn? Gezien dat de gemeentes meer zelf moeten doen..

 6. Alsjeblieft behoed ons voor de SP

 7. Ik heb liever dan ze ons behoeden voor de Partij van de Afbraak.
  Allemaal baantjesjagers zonder idealen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.