Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Voormalige bibliotheek van Borger in de verkoop: open huis op 8 maart!

Borger, Brinkstraat 5 029BORGER – Op 8 maart a.s. start de verkoop van de voormalige bibliotheek van Borger. Er is die dag van 11.00 tot 13.00 uur open huis. Daarbij worden er ook zeven inspirerende ontwerpen gepresenteerd die in opdracht van de gemeente zijn gemaakt. Omdat de bibliotheek inmiddels in de MFA Borger gehuisvest is, heeft de gemeente besloten de voormalige bibliotheek van Borger te koop aan te bieden. Het grote en authentieke gebouw aan de Brinkstraat 5 heeft een totale oppervlakte van 610 m2 op een perceel van ca. 2000 m2 en biedt veel mogelijkheden. De vraagprijs is € 295.000,= k.k.

Open huis
Wethouder Jacob Bruintjes: “Op zaterdag 8 maart houden we van 11.00 tot 13.00 uur open huis. Ik ben daar om 11.00 uur aanwezig om de koop officieel te openen. Iedereen die vrijblijvend een kijkje in het gebouw en op het perceel wil nemen, meer informatie wil of een idee wil krijgen van wat er zoal met dit bijzondere object in Oud Borger gedaan kan worden, is er van harte welkom!”

Tijdens het open huis kunt u het perceel en het pand uitgebreid bekijken. Ook worden er zeven ontwerpen voor het gebouw gepresenteerd. Deze ontwerpen zijn in opdracht van de gemeente gemaakt door architecte Dianne Maas-Flim van het bureau Flim architecten. De makelaar, de architecte en medewerkers van de gemeente zijn tijdens de open dag aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

Zeven inspirerende ideeën
Misschien vindt u het een mooi gebouw met een leuke ligging en aantrekkelijke perceeloppervlakte, maar heeft u geen idee wat u er vervolgens mee zou kunnen doen of hoe u er een fijn woonhuis van zou kunnen maken. De voormalige bibliotheek is namelijk niet ingericht als standaard woonhuis of kantoor. Ook voor andere doeleinden zal er het een en ander aangepast moeten worden. Om u hier alvast meer beelden bij te geven, zijn er zeven mogelijke invullingen uitgewerkt in een schetsplan.

ontwerp voormalige bibliotheek BorgerArchitecte Dianne Maas: “Ik vond het een interessant project om voor de gemeente te mogen doen en hoop dat ik geïnteresseerden met mijn ontwerpen voldoende kan laten zien hoeveel er mogelijk is met dit unieke pand. Ik heb zelf ervaring met zo’n project doordat ik enkele jaren geleden voor mezelf een oud kerkje heb verbouwd tot woning. Degene die het pand koopt, kan zich door mijn ontwerpen laten inspireren om aan de slag te gaan in het pand. Tijdens de open dag staan er panelen opgesteld met de ontwerpen en ben ik aanwezig om ze toe te lichten.”.

Oppervlakte en indeling
Het gebouw staat in een rustieke woonomgeving op circa 2.000 m² grond en beschikt over een parkeerplaats voor meerdere auto’s aan de voorzijde van het perceel. Er is ook ontsluiting van het perceel aan de achterzijde (Kleine Brinkstraat). De oppervlakte van het gebouw is op de begane grond 480 m² en op de zolder 130 m². De huidige indeling is als volgt: hal, toiletruimte, pantry, berging, kantoor, CV ruimte, grote ruimte met gebinten en vlizotrap naar de zolder.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.