Direct naar de inhoud.

Meet gratis je bloeddruk in de bieb tijdens de Mei Meet Maand

  • door:
  • op:
Foto ter illustratie (hartstichting)

STADSKANAAL – Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf hun bloeddruk komen meten in de bibliotheek van Stadskanaal.

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt.Van hen weet 40% niet dat zij een hoge bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Een te hoge bloeddruk geeft een verhoogde kans op hart- en vaatziekten.

Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land. Zo ook in de bibliotheek van Stadskanaal.

Onder begeleiding kunnen mensen hun bloeddruk komen meten. Vanaf vrijdag 6 mei elke donderdag en vrijdag (uitgezonderd Hemelvaartsdag) in de bibliotheken van Ter Apel/Vlagtwedde/Musselkanaal/Onstwedde en Stadskanaal van 11.00 – 17.00 u. In Stadskanaal is het ook mogelijk op de zaterdagen in de maand mei.

Het meten is gratis en een afspraak maken is niet nodig.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal