Direct naar de inhoud.

Bibliotheek Veendam in Jeugdjournaal: ‘Drukte in de bieb’

  • door:
  • op:
F: Facebook Bibliotheek Veendam

VEENDAM – Wie vrijdagavond naar het NOS Jeugdjournaal keek, zag een reportage over de drukte in de bieb in Veendam. Wat opvallend is? Het aantal kinderen wat er rond loopt. Wat de bibliotheek in Veendam zo bijzonder maakt? Je kan er een boek uitzoeken, maar ook een spelletje spelen. ‘We zijn in Veendam de enige plek waar kinderen naar toe kunnen’, aldus Jeroen Bouwland, medewerker van de bibliotheek tegen het Jeugdjournaal.

Verschillende kinderen komen in de reportage aan het woord. Ze geven daarin vooral aan dat de bieb een ontmoetingsplek is voor kinderen. ‘Je kan hier gewoon tafelvoetbal spelen, met lego spelen’, geeft een jonge bezoeker aan. Een ander is bezig met een knikkerbaan bouwen. ‘Het is hier echt gezellig. Je kan hier zelfs vrienden maken’.

In het hele land is het bij de bibliotheken drukker. Bouwland: ‘Heel veel is natuurlijk gesloten. Kinderen kunnen niet naar de bioscopen of naar het zwembad.’ Ondanks de populariteit van de Veendamse bieb tijdens de lockdown, zijn de medewerkers van de bieb niet bang dat het lockdown-effect weg zal gaan als alles weer open mag. ‘Ik gun de kinderen alle mogelijkheden en ik het het vertrouwen dat de kinderen hier terug blijven komen.’

Bouwland baalt er niet van dat de kinderen vooral spelletjes aan het spelen zijn in plaats van het lezen in een boek. ‘We hopen vooral dat ze zich prettig voelen bij ons. Daar steken we veel tijd, energie en aandacht in. Het zou mooi zijn als de kinderen de deur uit lopen met een boek onder hun arm, maar dat is zeker niet verplicht. Wij vinden het belangrijk dat ze zich goed voelen en dat ze zich hier welkom voelen.’

 

 

 

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal