Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Jacob Bruintjes wijst op tekort docenten over enkele jaren

Jacob Bruintjes ( F: vng.nl )

Wethouder Jacob Bruintjes ( F: vng.nl )

EXLOO – Het verhuizen van docenten in krimpgebieden is op zich goed, maar daarbij moet wel gekeken worden of er geen tekort aan leerkrachten ontstaat. Dat zegt wethouder Jacob Bruintjes van de gemeente Borger-Odoorn.

 

Tot 2020 is er een daling van ongeveer 6500 leerlingen in de provincie Drenthe, daarom dreigt er nu een leraren overschot. Het rijk stelt miljoenen beschikbaar om docenten in krimpgebieden te verhuizen of om te scholen. Het gaat om docenten die hun baan verliezen door een teruglopend aantal leerlingen. Bruintjes vindt dat er per regio bepaald moet worden wat er moet gebeuren. Over een aantal jaren is er volgens hem een schreeuwend tekort aan leraren in de krimpgebieden doordat docenten met pensioen gaan.

 

[ lees en luister alles op RTV Drenthe ]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.