Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Komende dagen: Jeukogen en niesbuien verwacht

hooikoortsZEIST(weeronline.nl) – Dit jaar worden we tot dusver verwend met bovennormaal zonnig en warm weer. Voor de meeste mensen is dit genieten geblazen, maar er is ook een schaduwzijde. Het hooikoortsseizoen loopt flink voor op schema. Zeer vroeg kwamen de bomen dit jaar al in bloei. Nu al is het de beurt aan de zeer sterk allergene grassen, waar vrijwel iedere hooikoortspatiënt last van heeft. Volgens de meteorologen van weeronline.nl zal het aantal hooikoortsklachten de komende dagen flink toenemen!

 

Van boompollen naar graspollen
Het gras begint steeds harder te groeien en zal op steeds meer plaatsen gaan bloeien. De komende tijd zullen we dan ook een verschuiving gaan zien van hooikoortsklachten door pollen van bomen naar klachten door graspollen. Daarnaast komen ook kruiden, zoals de zuring tot bloei. De meeste kruiden zijn echter slechts licht allergeen.
Regionaal kan stuifmeel van bomen, en dan vooral van de lokaal nog bloeiende berken, ook nog enige tijd overlast veroorzaken. Bij steeds meer bomen komt de bloei echter ten einde. De bomen komen vol in blad en verliezen de pollenverspreidende katjes.

Groeizaam weertje
De komende tijd hebben we te maken met een buiig weertype. Goed nieuws zou je zeggen, want dan spoelt het pollen regelmatig uit de lucht. Het reinigende effect van buien is echter beperkt, omdat ze een lokaal karakter hebben en de droge momenten nog zullen overheersen. Daarnaast worden vanaf zondag vrij hoge temperaturen verwacht die samen met het vocht van de buien de ideale combinatie vormen om de groei en bloei van grassen verder te stimuleren.

foto en info: Hooikoortsverwachting weeronline

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.