Direct naar de inhoud.

Weerdiensten voorspellen kletsnatte zondag met veel wind

  • door:
  • op:
De zondag staat in het teken van nattigheid, nattigheid en nog eens nattigheid. Foto: Weeronline

REGIO – Na een vrij zonnige zaterdag ziet het weerbeeld er zondag heel anders uit. Volgens Weeronline belooft het een kletsnatte zondag te worden. In een etmaal tijd wordt er een hoeveelheid neerslag verwacht, die normaliter in een halve maand valt. 

Drie tot vier emmers water per vierkante meter

De bewolking neemt toe en vanavond valt in het noorden al wat regen. Ook komende nacht en zondagochtend valt geruime tijd regen. Er worden neerslaghoeveelheden van 30 tot lokaal 40 millimeter verwacht. Dat zijn drie tot vier emmers water per vierkante meter. Later op zondag trekt het regengebied weg en volgen vrij snel buien, soms met een winters karakter.

Mogelijk natte sneeuw, hagel en onweer

Zaterdagavond valt in het noorden al wat regen en dit regengebied trekt in activiteit toenemend over het land naar het zuiden. Nadat de regen zondagmiddag naar het zuiden wegtrekt, volgen vanuit het noordwesten buien. Deze buien kunnen vergezeld gaan met hagel en mogelijk ook met onweer. Het regent zondag niet alleen flink, er staat ook veel wind uit het zuidwesten.

Stevige wind

Het waait matig tot vrij krachtig. De wind haalt de wind soms uit naar 75 tot 80 km/uur. Ook zondagavond tijdens buien kan de wind soms flink uithalen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal