Direct naar de inhoud.

Tornado gespot bij Wedde

  • door:
  • op:
Iets grotere tornado in de USA
Iets grotere tornado in de USA

WEDDE – Een zeldzaam schouwspel gisterenavond ten noordoosten van Wedde. Nico Palar en zijn vrienden waren net aan de barbecue toen één van die vrienden Palar aanschoot. ‘Moet je kijken, wat is dát?’

Een tornado, zag de natuurkundeleraar onmiddellijk. Al zo’n 45 jaar zet hij de auto aan de kant als er slecht weer op komst is. ‘Dan ga ik op zoek naar tornado’s’, adus Nico. Zo’n exemplaar als dat van zondagavond is tamelijk zeldzaam, weet de tornadospotter. ‘Vorig jaar is er bij mijn weten maar eentje gemeld in Groningen. En dat was nog maar een heel klein trechtertje. Deze was veel groter.’

Foto
Het spijt hem dat hij een fractie te laat was voor een spectaculaire foto. ‘Even daarvoor was de tornado helemaal tot op de grond geweest. De foto die hij wel gemaakt heeft staat op de website van RTV Noord, de regionale omroep. [ bron RTVN ]-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal