Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Workshop: hoe herken je ongeletterdheid bij je vrijwilligers?

week vd alfabetiseringSTADSKANAAL – In de week van de Alfabetisering organiseert het Vrijwilligerscollege Stadskanaal op dinsdagochtend 9 september een workshop ‘herkennen van laaggeletterdheid’. Een op de negen mensen in Nederland heeft grote moeite met lezen en schrijven. Zij kunnen hierdoor onvoldoende functioneren in de maatschappij. Hoe kan je een boodschappenlijstje maken als je niet kunt schrijven?

Hoe weet je hoe je medicijnen moet gebruiken als je de bijsluiter niet kunt lezen? In Nederland lopen 1.3. miljoen laaggeletterden dagelijks tegen dit soort problemen aan. Ook veel vrijwilligers hebben verborgen lees- en schrijfproblemen. Het verhogen van het taalniveau bij mensen die moeite hebben met lezen en schrijven begint bij mensen die hen herkennen en het gesprek aangaan. Zo worden laaggeletterden geënthousiasmeerd om een cursus te volgen.

De workshop ‘herkennen van laaggeletterdheid’ vindt plaats op dinsdagochtend 9 september van 10.00 -12.00 uur in buurthuis de Stobbe in Musselkanaal. De workshop is bedoeld voor iedereen die met vrijwilligers werkt, m.n. ook voor vrijwilligerscoördinatoren. De workshop wordt verzorgd door de Stichting Lezen en schrijven i.s.m. het Alfa-college. Graag even laten weten dat u komt. Dat kan via de website www.vrijwilligerscollege-stadskanaal.nl of door te bellen naar Welstad, tel. (0599) 635999.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.