Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuwe zendantenne voor RTV Stadskanaal

Nieuwe zendantenne in mast RTV Stadskanaal

Nieuwe zendantenne in mast RTV Stadskanaal

STADSKANAAL – Afgelopen zaterdagmiddag heeft RTV Stadskanaal een nieuwe zendantenne geplaatst voor de 105.3 FM in de ether. Het gaat om een 3 elements richtantenne. Eerder werden er 2 dipolen gebruikt.

Richting

De (hoofd)straalrichting van de nieuwe antenne is gecoördineerd door Agentschap Telecom in samenwerking met Duitsland. De richting van de zendantenne (yagi) is 110 graden oost. Dat is vanuit Stadskanaal gezien richting Sellingen en de Duitse grens. Een goede keuze i.v.m. de dorpen: Vledderveen, Mussel en Musselkanaal in de langgerekte gemeente Stadskanaal. Omdat ook de dorpen Onstwedde en Alteveer bereikt moeten worden in noordelijke richting is het zendvermogen (in overleg met Agentschap Telecom) ook omhoog gezet tot 200 watt ERP (voorheen was dat 100 watt ERP).

Kanaalstreek

De yagi antenne

De yagi antenne

Het bijgevoegde dekkingskaartje laat precies zien waar etherontvangst mogelijk is. Door het richtingseffect gaat het zendersignaal vooral over het Groningse en het Drentse deel van de kanaalstreek. Achter en zijwaarts van de zendantenne zal het signaal veel sneller afnemen dan eerder. Hier staat nu wel tegenover dat er een robuuster signaal hoorbaar is in heel Zuidoost Groningen met goede dekking in het “eigen” verzorgingsgebied (gemeente Stadskanaal). Helaas behoudens Stadskanaal-Noord (Unikenstraat) wat nu bereikt moet worden met het achterwaartse signaal. Luisteraars aldaar kunnen natuurlijk altijd gebruik maken van de kabelfrequentie 104.1 FM.

Dekkingskaart RTV Stadskanaal

Het rose gebied geeft aan waar ontvangst het beste is. Buiten het grijze gebied zal er snel geen ontvangst meer mogelijk zijn.

Dekkingskaart RTV Stadskanaal 105.3 FM  met kleurenkaart 2014

 

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.