Direct naar de inhoud.

Omroep RTV GO moet snel veel geld hebben

  • door:
  • op:
RTV GO via Lokale TV – (F: B.J. Brinkman)

WINSCHOTEN – De lokale omroep RTV GO voor de gemeente Oldambt is één van de slachtoffers van de bezuinigingsdrift van haar gemeente. Hierdoor loopt de omroep veel inkomen mis in de komende maanden. Ondanks extra geld uit Den Haag lukt het niet om het hoofd boven water te houden. Mede debet aan de financiële ellende is de hoge huur voor de studioruimte die in het theater ‘De Klinker’ is gerealiseerd.

Donateurs

De Radio en TV omroep moet voor de zomer van 2021 minimaal 15.000 euro binnenhalen om te kunnen overleven. Inmiddels is alles in het werk gesteld om geld in te zamelen. Zo hoopt de omroep o.a. op giften en zijn vrijwilligers bezig donateurs te werven. Voorzitter Liesbeth Jansen van de omroep: “Een zware opgave want de omroepmedewerkers zijn ook bezig nieuwe programma’s te maken voor het komende seizoen”.

Bezwaar

Voorzitter Jansen gaat er vanuit dat de lokale omroep bezwaar kan aantekenen tegen de huidige bezuinigingsmaatregel en wacht op een officiële beschikking van de gemeente Oldambt. “Zodra die er is gaan we in beroep. We laten het hoofd niet hangen en gaan nog tot de zomer door. Hierna is onze reservepot leeg en is het geld om programma’s te maken op”.

Wethouder Bard Boon van de gemeente zegt in het DvhN dat de omroep al sinds de zomer op de hoogte was van het voornemen om de subsidie te schrappen. “Daar hebben ze geen bezwaar tegen aangetekend. Inmiddels heeft de gemeenteraad deze bezuiniging goedgekeurd. Er is nu geen weg meer terug”.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal