Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Mogelijk vier nieuwe treinstations in de provincie Groningen

Trein Groningen - LeerGRONINGEN – De provincie Groningen krijgt er in de komende veertien jaar vier nieuwe treinstations bij. Dat blijkt uit stukken die staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Dat zeggen de ‘Metro’ en ‘RTV Noord‘ vandaag via hun mediakanalen. De treinstations moeten in Hoogkerk, Stadskanaal, Wildervank en Duurkenakker (tussen Muntendam-Meeden) komen te staan. Of die stations er ook daadwerkelijk komen, hangt af van de financiering en of de halte in het spoorboekje past. Stadskanaal wil een treinstation bouwen op het Dideldom terrein, ook de Stationslaan is nog in de race. Ook wordt er gedacht aan de optie van ‘meerdere haltes’ zoals bij het Refaja ziekenhuis.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

3 Reacties op “Mogelijk vier nieuwe treinstations in de provincie Groningen

  1. Wat bijzonder is aan deze stukken is dat de genoemde stations nu door de Rijksoverheid als serieuze ‘kandidaten’ worden gezien. Met een positieve lobby moet het dus sneller kunnen gaan dan die uiterlijk 2028! In de stukken staat ook dat er 6,5 miljoen per station beschikbaar is. En ik denk dat het zeker zinvol is om te denken aan in ieder geval twee stations. Misschien kunnen de volksvertegenwoordigers met dit nieuws een paar positieve uitspraken doen voor de OVgaande microfoon van RTVStadskanaal?

  2. wil schilthuizen

    Wij zijn benieuwd in welk jaar dit plaats zou vinden als het doorgaat.

  3. Moet dit doorgaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.