Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Primeur led-verlichting op gelijkspanning in Musselkanaal

app straatverlichtingMUSSELKANAAL – Vandaag, donderdag 20 november presenteert de gemeente Stadskanaal een primeur. De gemeente Stadskanaal neemt nieuwe openbare verlichting in het centrum van Musselkanaal in gebruik. De openbare verlichting in het centrum is vervangen door duurzame led-verlichting, gevoed door een bijna twee kilometer lang gelijkspanningsnet. Stadskanaal heeft hiermee een primeur: het is de eerste gemeente in Nederland met een gelijkspanningsnet. Het gelijkspanningsnet is aangelegd door CityTec.

In totaal zijn 44 nieuwe lichtmasten met led-armaturen in het centrum geplaatst. Twaalf daarvan hebben een ‘huid’ van zonnepanelen met bovenop een windmolentje. Op het dak van het podium op het plein zijn zonnepanelen geplaatst. Het centrum van Musselkanaal wordt dynamisch verlicht én gemonitord, zodat de verlichting naar wens kan worden aan- en uitgeschakeld en eventuele storingen snel kunnen worden verholpen. Voor de verlichting op het sportveld is een app te downloaden waarmee de verlichting aan- en uit wordt geschakeld.

De wethouders Roelof Plieger en Peter Gelling van de gemeente verrichten de starthandeling voor de nieuwe openbare verlichting. Om 17.30 uur is de openingshandeling, met een korte rondleiding. Het verzamelpunt is het Willem Diemerplein in Musselkanaal

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.