Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Festival of Lessons and Carols door Cantabile in Grootegast en Gasselte

Ensemble CantabileSTADSKANAAL –Vocaal Ensemble Cantabile uit Stadskanaal geeft op zaterdag 13 december een kerstconcert in de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt de Morgenster in
Grootegast. Op zondagmiddag 14 december treden ze nogmaals op in het witte kerkje in Gasselte.
Het koor staat onder leiding van Henk de Vries uit Zuidbroek en zal bij beide concerten begeleid worden door organist Eeuwe Zijlstra uit Groningen.

Cantabile brengt een klassiek Festival of Lessons and Carols ten gehore. Het eerste Festival of Lessons and Carols werd bijna 100 jaar geleden voor het eerst gezongen in Cambridge. Daarmee werd een traditie geboren: vanuit Cambridge verspreidde het feestelijke festival zich over heel Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Ook in Nederland is op veel plaatsen het Festival een opmaat geworden naar kerstmis. Nog elk jaar zingt in Cambridge het beroemde Choir of King’s College de Carols op kerstavond waarbij negen korte lezingen afgewisseld worden met carols. Cantabile zal deze cyclus in Grootegast uitvoeren met in het Engels gesproken teksten die worden afgewisseld met bekende en minder bekende Christmas carols.

De entreekosten bedragen in Grootegast € 12,50 inclusief koffie of thee na afloop. In Gasselte en bij beide concerten in de voorverkoop kosten de kaarten € 10,00. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Evangelische boekhandel De Borg in Grootegast, bij De Morgenster via een intekenlijst , of via ajkwant@planet.nl , 0598-351441.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.