Direct naar de inhoud.

Tweede Fakkeltocht in Oude Pekela

  • door:
  • op:
De route in Pekela
De route in Pekela

OUDE PEKELA – Op 21 december 2013 werd er in Oude Pekela voor het eerst een fakkeltocht georganiseerd. Ook dit jaar is de werkgroep er in geslaagd de tocht weer mede door de medewerking van sponsoren te organiseren.

De tocht begint op 20 december aanstaande om 19.00 uur vanaf de Wedderwegkerk. De tocht komt voort vanuit een verlangen van Agnes Dreves en haar man Bernhard Ploeger. Zij verloren vier jaar geleden hun zeventienjarige dochter Sharona aan een zeldzame hartziekte. Ze dachten na over een unieke manier om hun dochter op de dag voor haar verjaardag, 21 december, op een speciale manier te gedenken en vonden dat dus in de organisatie van deze fakkeltocht.

Joyce Borg, zus van Sharona, wil op deze manier de gedachtenis aan haar zus levend houden, om haar zus te eren en de wereld te laten weten wat een kanjer Sharona is geweest.
In de optiek van de organisatoren, naast het genoemde stel en Joyce Borg, ook Thea de Boer en Ankie Voerman, heeft iedereen wel iemand te gedenken. Een persoon of meerdere personen die ontvallen zijn uit de naaste omgeving. Personen die gemist worden. Daarom is de fakkeltocht (uit veiligheidsoverwegingen overigens met lantarentjes met daarin lichtjes) een tocht waaraan een ieder gratis kan meedoen en zijn of haar eigen naaste tijdens de wandeling kan gedenken. De route van de tocht zal in ieder geval ook gaan langs de Molenhof, de plaats waar veel van de Pekelder ouderen wonen. Mensen die vaak al heel wat namen hebben doorgekrast op hun verjaardagskalenders. Zodat ook zij, vaak minder goed ter been, een moment van herdenken zullen ervaren.

Doel van de tocht.
De fakkeltocht vindt plaats vlak voor de belangrijkste feestdagen van het jaar. Het kerstfeest en Oud- en Nieuwjaarsdag. Dagen waarop gestorven naasten vaak het meest gemist worden. Daarmee komt de werkgroep op het doel van de tocht: “Het gedenken van de eigen overleden geliefden”.

De Route
Om de tocht voor de meeste mensen mogelijk te maken, zal het een korte route van maximaal een half uur zijn. De route zal door het centrum van Oude Pekela lopen en in ieder geval langs de Molenhof. Start- en eindpunt is de Wedderwegkerk, Hendrik Westersstraat 114 te Oude Pekela.

Aanvullende informatie
De fakkeltocht wordt gesponsord en is daardoor gratis voor alle deelnemers.
Na de fakkeltocht is er de gelegenheid tot een gesprek of kan men onder het genot van een kopje koffie/thee of warme chocolademelk luisteren naar de mooie liederen van Will StevensWill Stevens heeft toegezegd te komen zingen in de Wedderwegkerk en zal daarmee voor deze fakkeltocht een waardig slot verzorgen.
Sponsoren
Monika Orlowska, Studio4Reclame, EHBO Afd. Pekela, Verkeersregelaars Pekela, Prot. Gemeente Pekela, Gemeente Pekela, IDN Media – Kop der Veur, Will Stevens,
Organisatiebureau Oost Groningen, De Aanpakkers, Vrijwilligers van Stichting Semmy, Rainbow Events, Politie PekelDe werkgroep dankt alle sponsoren.

Vrije gift
Na de wandeltocht is er gelegenheid tot het geven van een vrije gift. De opbrengst zal voor 100% overgemaakt worden naar een goed doel, gekozen is voor Stichting Semmy.

Doe mee
Doet u mee. De avond begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur. Loop mee in deze fakkeltocht en laat zien, dat er niemand gemist kan worden.Meer informatie kunt u vinden op de website: www.fakkeltochtpekela.nl.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal