Direct naar de inhoud.

Kerstconcert in Watertoren van Stadskanaal

  • door:
  • op:

Chaverim 2014MUSSELKANAAL  – Op zondag 21 december 2014 geeft Vocaal Ensemble Chaverim uit Musselkanaal een kerstconcert in de Watertoren van Stadskanaal. Onder leiding van dirigent Klaas Withaar brengen zij bekende en wat minder vaak ten gehore gebrachte kerstliederen en Christmas carols ten gehore.

Watertoren
Chaverim trad al vaker op in de watertoren van Stadskanaal. Het ongemak van de barre omstandigheden in de toren in december weegt voor wie zich er op instelt, op tegen de prachtige akoestiek, die zich prima leent voor het zingen van kerstliederen. Het publiek wordt dan ook aanbevolen zich warm te kleden. Het concert zal plaatsvinden op een van de verdiepingen onder het watervat, maar is ook op de begane grond te horen voor wie liever geen trappen beklimt. In het programma is geen pauze: na afloop is in het naastgelegen Streekhistorisch Centrum volop gelegenheid weer op te warmen met koffie, glühwein en chocolademelk.

Over Chaverim
Chaverim werd in 1982 opgericht en staat sinds 1985 onder leiding van dirigent Klaas Withaar. Momenteel telt het kamerkoor ruim dertig leden, en treden zij regelmatig op tijdens concerten, concoursen en kerkdiensten. Het repertoire van Chaverim is heel divers en varieert van moderne geestelijke en wereldlijke muziek tot muziek uit de vroeg-Barok. Muziek uit de Engelse koortraditie wordt afgewisseld met werken van bekende en onbekende Nederlandse componisten. Klaas Withaar studeerde (cum laude) af aan het conservatorium in Zwolle en is behalve dirigent van een aantal koren in de regio ook docent orgel, piano en zang.

Het koffieconcert begint om 14.30 uur.
De entree bedraagt € 8,00; voor donateurs van het SHC € 5,00 en dat is inclusief ‘koek en zopie’. Kaarten zijn vanaf heden te reserveren bij het Streekhistorisch Centrum.

Informatie en reserveren: 0599-612649 / info@streekhistorischcentrum.nl



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal