Direct naar de inhoud.

Nieuwe plek voor de Krinkiespeier

  • door:
  • op:
Krinkie vroeger - Foto T. Hagenaars - Wikipedia.org
Krinkie vroeger – Foto T. Hagenaars – Wikipedia.org

STADSKANAAL – De Krinkiespeier krijgt een prominente plaats aan de Hoofdstraatzijde van het Stadskanaal. Het college vindt dat het kenmerkende en originele beeld een prominente plaats verdient in de kunstroute door het centrum van Stadskanaal.

De huidige locatie naast het toiletgebouw bij de Eurobrug was om praktische redenen gekozen in verband met de watervoorziening. Maar op die plaats komt het beeld niet volledig tot zijn recht en is het niet optimaal toegankelijk voor publiek.

De beeldend kunstenares Toos Hagenaars, enkele burgers en de centrumwinkeliers gaven in de afgelopen zomerperiode al aan dat de Krinkiespeier weer aan de Hoofdstraatkant een plek zou moeten krijgen. Met mevrouw Hagenaars en de centrumwinkeliers is de nieuwe locatie gekozen. Het beeld komt op de betonnen boulevard aan het kanaal.

Om het beeld te laten spuwen komt er een buis onder het kanaal door, die in contact staat met een pomp in de machinekamer van de brug.

Krinkie wordt verplaatst naar plek naast toilet  (Foto: RTVS)
Krinkie wordt verplaatst naar plek naast toilet (Foto: RTVS)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal