Direct naar de inhoud.

Krinkiespijer op zijn definitieve plek langs het Stadskanaal

  • door:
  • op:
Krinkie op zn plekje (f: R. Wiekenkamp)
Krinkie op zn plekje (f: R. Wiekenkamp)

STADSKANAAL – Gisteren is een begin gemaakt met het terugplaatsen van de bekende Krinkiespijer. Het bronzen beeld heeft eindelijk zijn nieuwe vaste plek gekregen aan het kanaal aan de Hoofdstraat. Het beeld van kunstenaar Toos Hagenaars stond eerder 20 jaar naast de europabrug maar verdween van het toneel door een herinrichting van de Hoofdstraat en een opknapbeurt. Toen het beeld vorig jaar teruggeplaatst werd kwam het naast het schippers-toilet te staan. Een minderwaardige plaats voor onze krinkie. Dat vonden ook de winkeliers, bevolking en de gemeenteraad. De nieuw gekozen locatie op de betonnen boulevard geven het beeld weer het juiste aanzien.

[ Meer foto’s en een leuk filmpje van Krinkie kun je zien bij onze freelance journalist Ronny Wiekenkamp op: Regio-Events ]

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal