Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Krinkie houdt de gemoederen flink bezig.

Krinkie wordt verplaatst naar plek naast toilet  (Foto: RTVS)

Krinkie wordt verplaatst naar plek naast toilet (Foto: RTVS)

STADSKANAAL – (interview) – De krinkiespijer houdt de gemoederen flink bezig in Stadskanaal. Het bronzen mannetje dat ruim 3 jaar geleden verdween van zijn vaste plek aan het Stadskanaal tijdens de renovatie van de hoofdstraat onderging toen een opknapbeurt bij aannemer Krans in Nieuw Buinen. Voorjaar 2013 werd krinkiespijer terug geplaatst, maar niet op zijn mooie plek (tegenover bakker Blom) aan het kanaal aan de noordzijde. Hier waar de ‘veenarbeider’ 20 jaar lang kringetjes in het water spuugde. Zich stevig vast houdende aan de reling kon hem niets gebeuren. Nee, Krinkie werd terug gezet aan de kade kant. Direct naast het schipperstoilet. Inwoners van Stadskanaal zijn niet tevreden over deze vreemde plek. Een

Krinkie vroeger - Foto T. Hagenaars - Wikipedia.org

Krinkie vroeger – Foto T. Hagenaars – Wikipedia.org

plek waar krinkie niet eens zijn mooie kringetjes in het water kan spugen. Daarvoor staat het kunstwerk te laag.  Musselkanaal weet raad. Krinkie mag wat Dorpsbelangen Musselkanaal betreft daar naar toe verhuizen.  In Musselkanaal  is wel een mooie plek. Maar dat gaat vele Kanaalsters aan het hart. Ook de PvdA Stadskanaal gaat nu vragen stellen. Net als D66 Stadskanaal.  Politiek Stadskanaal gaat zich dus volop met de kwestie bemoeien. Er zullen vragen komen richting de verantwoordelijke wethouder. Hoe denkt Gemeente Belangen Stadskanaal hierover? Wij spraken in het programma “S- express” met de maakster van krinkiespijer mevrouw Toos Hagenaars. Wat de kunstenares betreft moet de krinkiespijer opnieuw een mooie plek krijgen aan de Noordzijde van het Stadskanaal. Op een plek waar veel mensen komen. Luister mee..

 

Interview Toon Hagenaars:

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

3 Reacties op “Krinkie houdt de gemoederen flink bezig.

  1. Nogmaals zet hem in een ruststand bij mij in de voortuin. Dat trekt ook een beetje het volk in stadskanaal Noord.

  2. De Pvda maakt zich drukker om de plaats van de “Kriinkie” dan om de welzijn van mensen. (zie a-sociaal beleid werken met behoud van uitkering, zie aanvullende verzekeringen, zie schuldhulpverlening, zie sancties)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.