Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Skaten en treintje rijden in centrum Stadskanaal

De Knoalster Lorelei waar eens Krinkiespijer stond

RTVS – In het het radio- programma de ZaterdagMiddagMix kregen Martijn en Marc de opdracht van Bertjan om de ‘verdwenen’ Krinkiespijer op te zoeken. Op hun zoektocht kwamen ze echter heel andere dingen tegen.
We kwamen o.a. terecht bij een klein ‘stoom’ treintje van de S.T.A.R. midden in het centrum van Stadskanaal. De heer Peter Schutsma liet hier alvast de jongste inwoners uit onze regio kennismaken met de museumspoortrein.

Ook de skatebaan bij de Kwinne werd aangedaan. Hier werd o.a. geld ingezameld voor een nieuwe skatebaan. Jongerenwerkster Jolien van de Belt klonk zeer enthousiast voor de radio. Dat gaat vast wel goedkomen..

Tijdens onze reportage kwamen we erachter, dankzij de heer Grooten, dat de krinkiespijer (tijdelijk) ergens bij een aannemer in Nieuw Buinen is opgeborgen. Het markante mannetje wacht hier op een nieuw plekje ergens langs het kanaal. Zijn oude plek krijgt hij niet meer terug. Daar staat nu de Knoalster Lorelei.

[youtube id=”CyGMMhpb5Jo” width=”600″ height=”350″]

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.