Direct naar de inhoud.

Stichting 250/400 pakt het groots aan

  • door:
  • op:

250 jaar stadskanaal en 400 jaar semslinieSTADSKANAAL – “Het is zover. We zijn in het jaar dat het Stadskanaal 250 jaar geleden is gegraven en de Semslinie 400 jaar geleden is uitgezet. De Semslinie is de grens tussen Groningen en Drenthe”. Voorzitter Henk de Weert vertelde afgelopen zondag 4 januari tijdens de nieuwjaarsvisite in het Streekhistorisch centrum wat er dit jaar allemaal op het programma staat.

De allereerste 250/400 lezing is op 18 januari en gaat over: ‘De ontwikkeling van het Hoogveen’. Daarna volgt op 13 februari een benefiet evenement ‘Poetry in Concert’ in het Geert Teis Centrum. Het hele jaar door zullen er vele evenementen plaats vinden tussen Bareveld en Ter-Apel. Vele organisaties uit de gemeente Stadskanaal en de omliggende gemeenten zullen hier aan meedoen. Een groot evenement zullen de historische schepen zijn,volgens de organisatie doen er zeker 150 schepen mee, als je die allemaal achter elkaar legt is dat een afstand van 4 kilometer.

Veel zangkoren en orkesten geven een uitvoering. In het Geert Teis komt een concert van Cornelis Dopper en gedichten van Geert Teis. De sportverenigingen komen met extra activiteiten en Go Sport wordt ook dit jaar georganiseerd.Langs het kanaal zullen er eenakters worden uitgevoerd door toneelverenigingen uit deze omgeving.Kerken zullen zeven maanden lang een keer per maand op zaterdag activiteiten organiseren.
Ben u geïnteresseerd kijk dan voor het programma op www.250400.nl. Niet alle activiteiten zijn al vermeld op de site, maar binnenkort zal het volledige programma erop staan.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal