Direct naar de inhoud.

Baukje Galama unaniem herkozen als burgemeester van Stadskanaal

  • door:
  • op:
Jan Bresters (RTVS) in gesprek met Baukje Galama
Jan Bresters (RTVS) in gesprek met Baukje Galama

STADSKANAAL – (video) Burgemeester Baukje Galama blijft 1e burger van de gemeente Stadskanaal. De gemeenteraad wil unaniem met Galama verder. Goziena Brongers (CDA) vanavond omstreeks 19.30 uur: ‘Wij geven een positief advies om mevrouw Galama aan te houden als burgemeester’.

De burgemeester is blij met het vertrouwen. “Ik ben nog lang niet klaar in Stadskanaal, ik blijf met plezier de belangen van de gemeente vertegenwoordigen. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties moet de herbenoeming nu nog wel officieel goedkeuren, maar dat zal slechts een formaliteit zijn”, aldus Galama vanavond.

Baukje Galama volgde in 2009 Jur Stavast op. Daarvoor was Galama burgemeester van Vlieland. Hoelang het tweede termijn zal gaan duren van de burgemeester is onbekend. Waarschijnlijk geen zes jaar omdat de gemeenten in Groningen te maken krijgen met omvangrijke herindelingen voor 2018.

RTV Stadskanaal verslaggever Jan Bresters in gesprek met burgemeester Galama

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal