Direct naar de inhoud.

Coronabesmettingen in gemeentelijke organisatie van Stadskanaal (update)

  • door:
  • op:
Archieffoto (F: RTV1)

STADSKANAAL – De afgelopen dagen werd bekend dat vier medewerkers van de gemeente Stadskanaal positief zijn getest op Corona. In afwachting van de uitkomsten van een bron- en contactonderzoek gaan twee collega’s uit voorzorg in thuisquarantaine.

De vier medewerkers hebben onderling geen contact gehad en zijn los van elkaar besmet geraakt. Hoewel het merendeel de dagen voorafgaand aan de klachten niet op het gemeentehuis is geweest, neemt de gemeente wel voorzorgsmaatregelen. Een daarvan is dat twee collega’s die in contact zijn geweest met een van de zieken, uit voorzorg tien dagen in thuisquarantaine gaan. Dit betreft burgemeester Yvonne van Mastrigt en gemeentesecretaris Gert-Jan van der Zanden. De komende dagen werken ze noodgedwongen vanuit huis.

Dit betekent ook dat burgemeester Van Mastrigt de raadsvergadering van vanavond niet kan voorzitten. Van Mastrigt: ‘Ik voel mij een beetje als een kleiduif. Zo ben je gezond en wel volop aan het werk en van het ene op andere moment moet je thuiswerken. Niet fijn maar wel begrijpelijk en belangrijk om verdere verspreiding te voorkomen. Mijn gemeentesecretaris en ik werken daar graag aan mee en we hopen vooral dat onze zieke medewerkers snel weer gezond zijn.’

Tijdens een schorsing van de gemeenteraadsvergadering gaf wethouder Johan Hamster een reactie op het nieuws.

https://www.facebook.com/153873664659501/videos/765244464316976

Medewerkers van de gemeente werken sinds de uitbraak van het virus grotendeels vanuit huis om de kans op besmetting zoveel mogelijk te voorkomen. Dit zal in elk geval tot 1 januari 2021 zo blijven.

 

 

Dit bericht is geüpdatet met de reactie van wethouder Johan Hamster.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal