Direct naar de inhoud.

MusicMonster genomineerd voor European Design Award

  • door:
  • op:

Muziek_schoolSTADSKANAAL – Het MusicMonster van Muziekschool Zuid-Groningen en 212 Fahrenheit is genomineerd voor een European Design Award. Ze hopen eind mei deze nominatie om te mogen zetten in een prijs. De tickets voor de uitreiking in Istanbul zijn al geboekt.

Felicitaties op Twitter

Uit het niets werden ze op Twitter gefeliciteerd met hun nominatie. Een korte online zoektocht leerde Paul Mulder en Albert Buring van 212 Fahrenheit dat hun inzending inderdaad een nominatie had gekregen. Een mooie verrassing, want deze award kent veel inzenders vanuit heel Europa. Samen met Muziekschool Zuid-Groningen besloten ze een maand geleden dat het MusicMonster een goede kanshebber was. Al was het vinden van de juiste categorie nogal een uitdaging, MusicMonster liet zich niet makkelijk in een hokje stoppen.

Iedereen kan muziek maken met MusicMonster

“MusicMonster komt voort uit een opdracht van Muziekschool Zuid-Groningen, gesitueerd in Stadskanaal en Vlagtwedde. Zij vroegen ons halverwege 2013 of we iets konden bedenken om muziekeducatie onder jongeren op scholen weer wat meer ‘schwung’ te geven. Daarop bedachten we MusicMonster: een uniek apparaat waarop iedereen – echt iedereen – muzikant kan zijn” legt Albert uit. MusicMonster weegt 200 kilo. Letterlijk een monster van een apparaat. Maar wel weer net compact genoeg om op tournee te kunnen en dat was precies de bedoeling. MusicMonster doet verschillende scholen en evenementen aan om zo jongeren te laten ervaren hoe leuk het is om muziek te maken.

Project met lef

Paul en Albert maakten het ontwerp en het concept. Daar zochten ze de juiste mensen bij om het apparaat ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. Samen met een muzikant, technicus en een decorbouwer creëerden ze iets wat nog niet eerder was gemaakt: een echt bespeelbaar muzikaal bakbeest. Met bloed, zweet en tranen, dat wel. Want iets doen wat nog niet eerder is gedaan is niet bepaald gemakkelijk. Van idee naar realisatie was het team samen met opdrachtgever Natalie Straatman-Jeuring dan ook ruim een jaar onderweg. Een project met lef. En het resultaat mag er wezen.

Trots

Op 23 mei reizen Paul, Albert en Natalie af naar Istanbul en hopen daar natuurlijk ook daadwerkelijk de prijs mee naar Groningen te nemen. Al vinden ze de nominatie ook al een grote eer: “dat dit bijzondere project gewaardeerd wordt door een internationale jury is een heel erg mooi compliment”. En nuchtere Groningers of niet: daar zijn ze best trots op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-