Direct naar de inhoud.

Muziekschool wordt zelfstandig

  • door:
  • op:

VEENDAM – De muziek, dans en theaterschool in Veendam gaat per 1 januari 2020 zelfstandig verder. Hiervoor geeft de gemeente Veendam de school een bedrag van 2,4 miljoen euro mee. De ‘bruidsschat’ wordt de komende vier jaar versneden in een bedrag van zes ton jaarlijks.

De twintig vaste medewerkers en de tien zzp’ers worden ondergebracht in een stichting. De meeste docenten werken in deeltijd. “Met de vakbonden is een akkoord bereikt waarmee het personeel van de muziekschool instemt”, aldus wethouder Annelies Kleve (D66) en manager Harry van der Laan.

In het DvhN zeggen wethouder Kleve en van der Laan dat met de verzelfstandiging van de muziekschool het kunstenonderwijs aan kinderen en volwassen niet in gevaar komt. De gemeente Veendam blijft ook daarna de muziekschool subsidiëren. Kleve: ” We willen een goede basisvoorziening in stand houden. Maar de mensen zijn niet langer in gemeentelijke dienst”. – De muziekschool heeft ongeveer 700 leerlingen.

Eén reactie op “Muziekschool wordt zelfstandig”

  1. We krijgen geen bruidsschat maar de gemeente Veendam blijft jaarlijks 6 ton investeren in betaalbare en bereikbare kunst- en cultuureducatie van hoog niveau voor iedereen.
    We bereiken duizenden inwoners van Veendam in het regulier onderwijs en de BSO met vaklessen Muziek, Dans en Theater en duizenden met onze optredens in en buiten vBeresteyn. Onze ambachtelijke intensieve lessen na schooltijd telt 660 leerlingen.
    Helft daarvan heeft groepsles muziek, dans , theater tegen gereduceerd tarief. We hebben geen idee wat deze huishoudens verdienen. Van de 330 overige leerlingen muziek individueel maken 60 gebruik van korting als Reductieregeling, Leergeld, studententarief. Dat is 20%. Tellen we daar 30 Harmonieorkest leerlingen bij op dan is het 30%! en tenslotte is bekend dat ook een deel van de huishoudens schaamte voelt als het gaat om een beroep doen op kortingsregelingen op basis van inkomensgegevens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-