Direct naar de inhoud.

Veendammerdag op de Papenburger Blumenschau

  • door:
  • op:
F: Peter Panneman

PAPENBURG/VEENDAM – Zaterdagmiddag opende wethouder Annelies Kleve de Veendammerdag op de Blumenschau in het Duitse Papenburg die nog tot en met 4 augustus 2019 plaats vind.

De gemeente Veendam is met een eigen thematuin aanwezig op dit kleurrijke zomerevenement in het Papenburger Stadtpark. De tuin is tot stand gekomen in samenwerking met cultureel, recreatief en ondernemend Veendam. Zij presenteerden zich dan ook gezamenlijk aan de bezoekers van de Blumenschau tijdens de Veendammerdag.

Na de opening konden bezoekers genieten van het vele moois dat Veendam heeft te bieden. Er was een proeverij met Veendammer lekkernijen, er werden twee modeshows opgevoerd m.m.v. winkeliers uit Veendam en Oxygym met een swingende dansdemonstratie. Daarnaast was het Museumschip ‘Familiegetrouw’ te bezoeken in het Hauptkanal. De dag werd muzikaal afgesloten met een optreden van leden van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest.

Bloeiend Veendam is in beweging en wil zich in Papenburg presenteren als een aantrekkelijke gemeente om te ondernemen en te recreëren. Door de krachten te bundelen hopen de samenwerkende partijen meer toeristen en winkelend publiek richting Veendam te trekken en de lokale economie te stimuleren. Parkstad Veendam als dé Oost-Groninger trekpleister bij uitstek.

Veendam is als gemeente gekoppeld aan thuisgemeente Papenburg. Een logische keuze. Niet alleen delen Papenburg en Veendam een rijke maritieme geschiedenis, ook is de stad Papenburg gebouwd naar het voorbeeld van Wildervank.

De Blumenschau 2019 is nog te bezoeken tot en met 4 augustus 2019 in het Duitse Papenburg. De organisatoren verwachten 50.000 bezoekers te mogen verwelkomen in deze periode, die behalve van een kleur- en bloemenrijk Papenburg ook kunnen genieten van muziekfestivals en culturele activiteiten. Het Stadtpark en de tuin zijn vrij toegankelijk.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal