Direct naar de inhoud.

Bloeiend Veendam present op Papenburger Blumenschau

  • door:
  • op:
Blumenschau – Hauptkanal Papenburg

VEENDAM – Van 17 juli tot en met 4 augustus vindt in het Duitse Papenburg de Blumenschau plaats. Ook de gemeente Veendam is met een eigen thematuin aanwezig op dit kleurrijke zomerevenement in het Papenburger Stadtpark. De tuin is tot stand gekomen in samenwerking met cultureel, recreatief en ondernemend Veendam. Zij zullen zich op 27 juli 2019 gezamenlijk presenteren aan de bezoekers van de Blumenschau tijdens de Veendammerdag.

Programma
De Veendammerdag op 27 juli wordt om 12.00 uur geopend door wethouder Annelies Kleve, die de Veendammer ondernemers en bezoekers van de thematuin welkom heet. Na de opening kunnen bezoekers genieten van het vele moois dat Veendam heeft te bieden. Er is een proeverij met Veendammer lekkernijen, er worden twee modeshows opgevoerd m.m.v. winkeliers uit Veendam en Oxygym verzorgt een swingende dansdemonstratie. Daarnaast is het Museumschip ‘Familiegetrouw’ te bezoeken in het Hauptkanal en kunnen jong en oud deelnemen aan de activiteiten van Borgerswold Experience. De dag wordt om 16.00 uur muzikaal afgesloten met een optreden van leden van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest. Het Stadtpark en de tuin zijn vrij toegankelijk.

Bloeiend Veendam
Bloeiend Veendam is in beweging en wil zich in Papenburg presenteren als een aantrekkelijke gemeente om te ondernemen en te recreëren. Door de krachten te bundelen hopen de samenwerkende partijen meer toeristen en winkelend publiek richting Veendam te trekken en de lokale economie te stimuleren. Parkstad Veendam als dé Oost-Groninger trekpleister bij uitstek.

Historisch verbonden
Naast de gemeente Veendam zijn ook de gemeenten Oldambt en Westerwolde aanwezig met een eigen thematuin in het Stadtpark. Deze gemeenten vormen een tandem met de Duitse gemeenten Rhede en Dörpen. Veendam is als gemeente gekoppeld aan thuisgemeente Papenburg. Een logische keuze. Niet alleen delen Papenburg en Veendam een rijke maritieme geschiedenis, ook is de stad Papenburg gebouwd naar het voorbeeld van Wildervank.

Blumenschau Papenburg
De Blumenschau 2019 is te bezoeken van 17 juli tot en met 4 augustus 2019 in Papenburg, Duitsland. De organisatoren verwachten 50.000 bezoekers te mogen verwelkomen in deze periode, die behalve van een kleur- en bloemenrijk Papenburg ook kunnen genieten van muziekfestivals en culturele activiteiten.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal