Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Koninklijke onderscheiding voor Harry Vos

Foto_Uitreiking Koninklijke onderscheiding Harry VosDROUWENERMOND – Wethouder Albert Trip van de gemeente Borger-Odoorn, heeft vrijdagmorgen in Diner-Café Bussemaker te Exloo een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Harry Vos uit Drouwenermond. De heer Vos is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Vos heeft de onderscheiding gekregen als waardering voor zijn maatschappelijke inzet voor de motorsport, specifiek de baansport op zowel regionaal, landelijk als Europees niveau. Sinds 1976 is Vos als technisch official en later als bestuurslid betrokken bij de Mac Stadskanaal & Omstreken. Ook heeft hij zich jarenlang ingezet voor de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Verenging), dit als technisch official en voorzitter van de baansportcommissie. En heeft hij enkele jaren de voorzittershamer van de Europese motorsportbond, het huidige FIM Europe gehanteerd. Daarnaast is Vos als examinator voertuigentechniek nauw betrokken bij de opleidingen op autogebied.

Verder is Vos medeoprichter van Stichting SNEL, een stichting ten behoeve van ijsraces en coördinator/organisator van Racing Stadskanaal (een onderdeel van Verrassend Stadskanaal). De kennis van Vos is ook gebruikt bij het Boerenrock festival in Drouwenermond, dit om het festival te voorzien van een “boerencross”. Vos wordt door velen omschreven als een rustige man van onschatbare waarde, die zijn kennis en passie inzet voor de baansport en tal van andere taken in de maatschappij.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Koninklijke onderscheiding voor Harry Vos

 1. Hallo Harry,

  Ben jij mijn vriendje Harry als vierjarige? Gingen wij samen naar het park in Stadskanaal?
  Ben jij van garage Vos uit Stadskanaal?
  Ik ben Harma Smit nu 71 jaar; jij ook?
  Wij verhuisden als gezin naar Arnhem, waar mijn vader bij de ENKA ging werken.

  Ik ben benieuwd of jij dat bent en of je mij nog weet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.