Direct naar de inhoud.

Tulpenpluktuin keert terug, met meer tulpen en meer kleuren.

  • door:
  • op:
Jan Willem Wollerich in zijn tulpenpluktuin (Foto: Alana Bosman/RTV1)

DROUWENERMOND – De tulpenpluktuin van Roelof Jan en Jan Willem Wollerich aan het Zuiderdiep in Drouwenermond was afgelopen seizoen een groot succes. Zo groot dat de broers besloten ook dit jaar voor een pluktuin te zorgen. Met meer tulpen en meer kleuren.

De tulpenbollen zitten inmiddels in de grond. Dit jaar heeft de familie Wollerich uitgebreid naar 2,5 hectare, in totaal zijn dat zo’n 200.000 bollen. Vorig jaar waren de tulpen binnen no-time op, toen ging het om 1,5 hectare pluktuin. Ook zijn er dit jaar meer kleuren om uit te kiezen.

Het akkerbouwbedrijf van de familie Wollerich verbouwd nog meer dan alleen tulpen. Zo staan er op hun land zaaiuien, plantuien, graan, suikerbieten, en aardappelen voor de zetmeel en voor de friet. De tulpen geven natuurlijk een kleurrijk aanzicht waar veel voorbijgangers van genieten. Zo is ook het idee voor de pluktuin ontstaan.

Plukken kan, afhankelijk van het weer, rond eind april.

lees ook: Tulpenpluktuin Drouwenermond groot succes-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal