Direct naar de inhoud.

Boerenrock, TOK Producties en Secret Forest sluiten aan bij landelijk protest evenementensector

  • door:
  • op:
Eerder protest van de evenementensector, vorig jaar in Den Haag. Foto: ANP via RTV Noord

De evenementensector gaat komende zaterdag een protestmars lopen onder de naam Unmute Us. In Groningen wordt ook een protestmars georganiseerd. Hier lopen het Secret Forest Festival en Tok Producties mee. Zij hebben zich net als meer dan 500 andere organisaties aangesloten bij dit initiatief.  

De organisatoren willen dat de willekeur van het kabinet stopt en eisen dat vanaf 1 september evenementen weer kunnen plaatsvinden met de volledig capaciteit. Hoe de protestmars in Groningen er precies uit gaat zien hebben de drie organisaties nog geen idee van. “We moeten alleen nog  info krijgen over het hoe, wat en wanneer,” aldus Hans de Jonge van TOK Producties uit Ter Apel. “Als we dat binnen hebben zijn we zeker van plan om mee te lopen.”

Boerenrock

Eigenlijk zou komend weekend het Boerenrock festival plaatsvinden. Het festival kan echter voor het tweede jaar op rij niet plaatsvinden. Nu gaat de organisatie meelopen in Groningen. “We moeten nog wel veel organiseren daarvoor, maar we ondersteunen de actie,” zo geeft organisator Bjorn van der Veen aan.

Een eerdere editie van Boerenrock Foto: Facebook Boerenrock

Hij laat weten dat het donkere dagen zijn voor de stichting achter het festival. “We moeten echt alle zeilen bij zetten om in 2022 weer een festival mogelijk te maken. We hopen dat mensen hun kaarten bewaren voor dan of dat als ze echt niet kunnen in 2022, ze dan gaan doneren.”

Boerenrock maakte dinsdagochtend bekend dat het festival in 2022 plaats gaat vinden van 18 tot en met 21 augustus.

TOK Producties

TOK Producties wacht op meer info over de protestmars. Het bedrijf van Hans de Jonge houdt zich onder andere bezig met artiestenmanagement, boekingen en het organiseren van feesten en festivals. Dit lag tijdens de coronacrisis nagenoeg stil. Volgens De Jonge biedt het kabinet deze branche ook te weinig perspectief voor de toekomst.We zijn nu bezig met het organiseren van feesten in november, maar of dit überhaupt door kan gaan, geen idee.”

Hans de Jonge van TOK Producties. Foto: TOK Producties

Daarnaast denkt de voorman van Tok Producties dat we voorlopig nog niet van dit virus af zullen zijn. “We zullen er mee moeten leren leven. En als iedereen een beetje rekening met elkaar houdt, moet het wel goed komen. We zijn per slot van rekening allemaal wel toe aan een feestje.”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal