Direct naar de inhoud.

Aa en Hunze herdenkt Vuelta a España 2009

  • door:
  • op:
FB: Vuelta Gasselte Olé
FB: Vuelta Gasselte Olé

GASSELTE – Zondag 30 augustus staat Aa en Hunze volledig in het teken van de Vuelta a España. Dan is het 6 jaar geleden dat de Spaanse wielerronde door deze gemeente trok voor de etappe Assen-Emmen.
De Werkgroep Vuelta Gasselte Olé! gaat hieraan voortaan elk jaar aandacht besteden en daarvoor is gekozen voor een vroeger zeer populaire activiteit: een sterrit.

De organisatie beveelt speciaal aan om die dag aan te rijden vanuit startplaats Assen, finishplaats Emmen of het Giro d’Italia 2002 bolwerk Zandberg naar doorkomstplaats Gasselte, alwaar bij het clubhuis van tennisclub GKTC koffie met appelgebak wordt geserveerd en een Vuelta-expositie kan worden bewonderd.
Maar het staat deelnemers vrij vanaf elk gewenst startpunt via een zelf gekozen route naar Gasselte aan te rijden. Voor lange-afstandsfietsers bestaat zelfs de mogelijkheid al deze 3 hotspots (Assen, Emmen, Zandberg) aan te doen. Aanmelden voor de sterrit vóór 20 augustus via: www.ntfu.nl

alberto-contador-alejandro-valverde-vuelta-a-espanaOm ook de dan in Drenthe verblijvende toeristen de gelegenheid te bieden het fraaie landschap op sportieve wijze te leren kennen, kan er bij vakantieresort Hof van Saksen tussen 10.00 en 11.00 uur worden gestart voor een speciale Picknick-Vuelta. Liefhebbers uit Rolde en omgeving kunnen daaraan eveneens deelnemen. De 50-km.-route leidt langs Anderen, Gasteren, Anloo, Eext, Gieten, Gasselte, Drouwen, Lunsveen en Papenvoort. Ook is er een 25 km.-variant, doch dan mist men de activiteiten in Gasselte.

Deelnemen aan de Picknick-Vuelta? Aanmelden kan via receptie@hofvansaksen.nl en op de dag zelf tot 11:00 uur bij de entree van Hof van Saksen. Daarnaast kan er vanuit Gasselte bij het clubhuis van GKTC (Hoogte der Heide) worden opgestapt voor de Poco Vuelta (“Kleintje Vuelta”).
Aanmelden hiervoor via: rutgers11@kpnplanet.nl of op de dag zelve tot 12.00 uur bij het GKTC-clubhuis.

Kosten sterrit: € 7,00 voor NTFU-leden en € 8,00 voor niet-NTFU-leden (incl. koffie en appelgebak in Gasselte). Info over de voortgang van deze Vuelta-herdenkingstochten is te vinden op Facebookpagina Vuelta Gasselte Olé.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal