Direct naar de inhoud.

Gasselte viert 1e lustrum doorkomst Vuelta a España 2009

  • door:
  • op:

alberto-contador-alejandro-valverde-vuelta-a-espanaGASSELTE – Zaterdag 30 augustus is het precies 5 jaar geleden dat de Vuelta a España 2009 door Gasselte trok, vanaf étappestartplaats Assen op weg naar finishplaats Emmen. Vrijwel het hele dorp was uitgelopen om matadoren als Alberto Contador, Alejandro Valverde, Joaquin Rodriguez, Ryder Hesjedal, Tyler Farrar, Damiano Cunego, Ivan Basso, Roman Kreuziger, Tom Boonen, Oscar Freire, Robert Gesink, Lars Boom, Cadel Evans, André Greipel, Gerald Ciolek (étappewinnaar), Fabian Cancellara en de broertjes Frank en Andy Schleck voorbij te zien trekken.Een internationaal sportevenement, dat normaliter niet zo snel nog eens weer voorbij zal komen.Voor het Comité Vuelta Gasselte Olé! reden om in samenwerking met de plaatselijke Tennisclub GKTC en de organiserende Stichting Zandbergia hieraan in de vorm van een reünie aandacht te besteden.

Via een sterrit zullen toerfietsers op zaterdag 30 augustus vanaf de startplaatsen Assen, Emmen en Zandberg naar Gasselte fietsen.Vanaf 16.00 uur die middag zullen zij samen met de plaatselijke organisatoren en de vrijwilligers van destijds terugblikken op deze sportieve hoogtijdag.Tijdens deze reünie zal een door fotograaf Henk Eggens ontworpen fotocollage worden aangeboden aan de burgemeester van de gemeente Aa en Hunze, de heer Eric van Oosterhout.

Aan de hand van de ervaringen en adviezen van de deelnemers zal vervolgens worden besloten of, en zo ja op welke wijze, hieraan in de komende jaren een vervolg zal worden gegeven.Voor de sterrit rond deze lustrumviering kunnen zich nog enkele deelnemers aanmelden bij bartkruizinga@ziggo.nl. De deelnemersbijdrage is vastgesteld op € 7,00 p.p.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal