Direct naar de inhoud.

Beachpark Stadskanaal officieel geopend: ‘De samenwerking is uniek’

  • door:
  • op:
Met het doorknippen van dit lint werd het Beachpark officieel geopend | © Rutger Breider/RTV1

STADSKANAAL – Ze moesten er maar liefst twee jaar op wachten, maar zaterdag was het eindelijk zover; het Beachpark in Stadskanaal werd officieel geopend. Het Beachpark aan het Hockeypad is een samenwerking tussen de tennisvereniging STB, de volleybalvereniging Tyfoon en de handbalvereniging Jahn II. Op het ‘strand’ kunnen de verschillende verenigingen beachsporten uitvoeren.

Tijdens de opening werden er verschillende clinics gegeven. ‘Alle beachsporten van de verenigingen worden vandaag gepresenteerd’, aldus Gerwin Bruns van Beachpark Stadskanaal. ‘Alle inwoners van Stadskanaal kunnen zo kennis maken met de sporten.’

Opkomst

Zowel jong als oud kon zich zaterdagmiddag onder een stralende zon vermaken op het Beachpark. Hoeveel mensen de organisatie precies verwachtte, vinden ze lastig te zeggen. ‘We hopen zo tussen de 100 en 150 mensen te mogen verwelkomen vandaag’, aldus Ferry Roek. ‘Of we dat ook gaan halen is moeilijk te zeggen, de paasdagen staan voor de deur dus je weet maar nooit.’

Samenwerking

Roek en Bruns kijken vol trots naar het net geopende Beachpark. Maar naast het mooie resultaat, is er iets waar ze nog trotser op zijn. Gerwin Bruns: ‘De samenwerking tussen de verschillende verenigingen vind ik het uniekste van alles. Als je iedereen zo ziet sporten en daarna gezelligheid in de kantine, daar wordt je toch wel heel blij van.’

Opening na twee jaar

Helemaal spiksplinternieuw is het Beachpark overigens niet. De verenigingen gebruiken het al maar liefst twee jaar. Maar door de coronacrisis moest de opening telkens opnieuw uitgesteld worden. ‘Door de afgelopen periode hebben we dit soort evenementen niet kunnen doen’, vertelt Ferry Roek. ‘Dus we hebben besloten dat vandaag echt de officiële opening van het park is.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal