Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

FNV Zuidoost Groningen maakt vuist voor goede zorg

Zorgen over de zorg (Foto: RTVS / Marc Dol

Zorgen over de zorg (Foto: RTVS / Marc Dol

STADSKANAAL – Afgelopen dinsdagavond vond in Stadskanaal een bijeenkomst plaats voor het behoud van de zorg. Het FNV Lokaal Zuid Oost Groningen roept op tot een bijeenkomst ‘red de zorg Stadskanaal’. Iedereen was welkom, ongeacht of je lid bent van de vakbond of niet. FNV Lokaal Zuid Oost Groningen is van plan met een grote actie te komen in Stadskanaal. De actie is speciaal voor ouderen, senioren, gehandicapten, mensen die zorg krijgen, en medewerkers van de zorg. Blijf niet mokkend aan de kant staan, maar kom in actie, aldus Jurrie Siepel secretaris FNV Zuidoost Groningen. Inmiddels zijn landelijk in de zorg 63.000 banen verloren gegaan.

Verscheidene misstanden in de zorg werden door Rob Marijnissen van de FNV behandeld. Aanwezigen mochten hun eigen verhaal vertellen. Een van de sprekers vond het raar dat er in de gemeente Stadskanaal blijkbaar wel geld was voor een aanlegsteiger, maar niet voor de zorg.

Demonstatie

Goede zorg voor iedereen (Foto: M. Dol / RTVS)

Goede zorg voor iedereen (F: M. Dol / RTVS)

Eerdere acties hebben een positief effect gehad. In zeven weken tijd zijn er 736.759 handtekeningen opgehaald. In de eerste week van september is er een debat in de tweede kamer.Tevens werd er een oproep gedaan voor een protestactie op 12 september in Amsterdam. Hierbij wordt geprobeerd zoveel mogelijk mensen daar te krijgen. Op de bijeenkomst in Stadskanaal waren gisterenavond ongeveer 50 mensen aanwezig, waarvan enkelen in de lokale politiek actief zijn.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

5 Reacties op “FNV Zuidoost Groningen maakt vuist voor goede zorg

 1. Inderdaad wat vreemd dat er ook geld is voor algemene zaken. Het staat u natuurlijk ook vrij te verhuizen naar een plaats waar u het beter hebt.

  • Beste Wim

   Bij deze wens ik u een zorgvraag toe waarbij u net buiten alle regels valt en geen hulp krijgt. Daarnaast,indien u werkt, hoop ik dat u uw werk verliest omdat er geen geld meer voor uw functie vrij gemaakt word.

   Wees echter gerust, het staat u vrij te verhuizen naar een plek waar u het beter hebt.

 2. Was graag gekomen,maar het stond pas dinsdagmorgen te lezen dat de bijeenkomst
  dezelfde avond was.Kon toen geen vrije avond meer krijgen

 3. Wat een belachelijke reactie van Dhr Wim.Mijn moeder is 91 jaar die wil helemaal niet verhuizen.

 4. Ik heb net de informatie gekregen dat er een nieuwe bijeenkomst komt. Komt een advertentie in de Kanaalstreek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.