Direct naar de inhoud.

FNV Zuidoost Groningen maakt vuist voor goede zorg

  • door:
  • op:
Zorgen over de zorg (Foto: RTVS / Marc Dol
Zorgen over de zorg (Foto: RTVS / Marc Dol

STADSKANAAL – Afgelopen dinsdagavond vond in Stadskanaal een bijeenkomst plaats voor het behoud van de zorg. Het FNV Lokaal Zuid Oost Groningen roept op tot een bijeenkomst ‘red de zorg Stadskanaal’. Iedereen was welkom, ongeacht of je lid bent van de vakbond of niet. FNV Lokaal Zuid Oost Groningen is van plan met een grote actie te komen in Stadskanaal. De actie is speciaal voor ouderen, senioren, gehandicapten, mensen die zorg krijgen, en medewerkers van de zorg. Blijf niet mokkend aan de kant staan, maar kom in actie, aldus Jurrie Siepel secretaris FNV Zuidoost Groningen. Inmiddels zijn landelijk in de zorg 63.000 banen verloren gegaan.

Verscheidene misstanden in de zorg werden door Rob Marijnissen van de FNV behandeld. Aanwezigen mochten hun eigen verhaal vertellen. Een van de sprekers vond het raar dat er in de gemeente Stadskanaal blijkbaar wel geld was voor een aanlegsteiger, maar niet voor de zorg.

Demonstatie

Goede zorg voor iedereen (Foto: M. Dol / RTVS)
Goede zorg voor iedereen (F: M. Dol / RTVS)

Eerdere acties hebben een positief effect gehad. In zeven weken tijd zijn er 736.759 handtekeningen opgehaald. In de eerste week van september is er een debat in de tweede kamer.Tevens werd er een oproep gedaan voor een protestactie op 12 september in Amsterdam. Hierbij wordt geprobeerd zoveel mogelijk mensen daar te krijgen. Op de bijeenkomst in Stadskanaal waren gisterenavond ongeveer 50 mensen aanwezig, waarvan enkelen in de lokale politiek actief zijn.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal