Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Taakstraf voor inbraak en geplande roofoverval

rechterMUSSELKANAAL – Een 27-jarige man uit Musselkanaal heeft een taakstraf van 120 uur en een halfjaar voorwaardelijke celstraf opgelegd gekregen voor meerdere inbraken en het voorbereiden van een roofoverval. Ook moet hij nog eens 240 uur werken omdat hij in de proeftijd van een eerdere taakstraf liep. De Musselkanaalster werd op 30 maart in Stadskanaal aangehouden, waar hij samen met een 35-jarige man uit Eerste Exloërmond in een auto reed. In de auto lagen bivakmutsen en gereedschap. Een geplande roofoverval werd door de politie verijdeld.

Inbraak
Ook was de man uit Musselkanaal betrokken bij een inbraak in een bedrijf aan de Veenstraat in Stadskanaal. Daarbij werd met behulp van een medewerker 400 euro buit gemaakt uit een kluis. Deze kluis werd later in het water gedumpt. Ook de man uit Eerste Exloërmond had al eerder een overval op zijn kerfstok staan. In januari overviel hij namelijk met een 21-jarige man uit Musselkanaal een man in Stadskanaal.

Poging tot inbraak
De rechtbank zag daarnaast genoeg bewijs voor een poging tot inbraak aan de Schoolstraat in Musselkanaal. De man had daar rondgekeken nadat hij een tip had gekregen dat er 200.000 euro aan contanten zou liggen in het huis. De inbreker kon in het huis echter niets vinden. De man is verslaafd aan drugs en daarvoor laat hij zich behandelen.

De strafzaak tegen de man uit Eerste Exloërmond is uitgesteld omdat er meer psychologisch onderzoek naar hem nodig is.

[RTV Noord]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.