Direct naar de inhoud.

Cel geëist voor geweldsincident in Veendammer kroeg

  • door:
  • op:
F: RTV Drenthe

VEENDAM – Voor een poging tot zware mishandeling in een kroeg in Veendam is tegen een 31-jarige man uit Heiligerlee een celstraf van twee maanden geëist. Tijdens de vechtpartij vlogen barkrukken en kaarsenhouders door de lucht, het slachtoffer liep slechts blauwe plekken op.

De verdachte verscheen drie kwartier te laat op de zitting. Hij gaf aan dat hij zich verslapen had, maar maakte geen excuses. Hij ontkent aandeel te hebben gehad in de vechtpartij om 23 januari 2020. Twee mannen uit Winschoten (23) en Oude Pekela (31) kregen eerder al voor hun aandeel celstraffen tot twee maanden opgelegd.

Volle kroeg

De drie verdachten kwamen in een groep de volle kroeg binnen, om daar na de vechtpartij weer als groep te vertrekken. Aan dit incident gaat een langdurig conflict tussen twee families vooraf. De verdachte die dinsdag terecht stond was lange tijd spoorloos.

Hij stond op de signaleringslijst en werd in het buitenland gezocht. ‘Ik zat al die tijd in de buurt’. zei de man tegen de rechter. Hij zag geen aanleiding om zich te melden: ‘Ik heb toch niets gedaan, dus waarom zou ik dat doen.’

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en Noord werken de komende tijd nauw samen, om zo meer lokaal nieuws te brengen. -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal