Direct naar de inhoud.

Veendammer die verdacht wordt van doodslag op baby mag strafzaak in vrijheid afwachten

  • door:
  • op:
Vrouwe justitia    Foto: RTVNoord

VEENDAM – De 39-jarige Veendammer, die verdacht wordt van doodslag op zijn baby van zeven weken oud, mag de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak thuis afwachten. Dat bepaalde de rechtbank vrijdag tijdens een niet inhoudelijke zitting.

De Veendammer zou op 30 november 2020 op dusdanig gewelddadige wijze met zijn baby om zijn gegaan, dat het jongetje overleed aan de gevolgen van schudden, stompen en ander geweld. De man verscheen niet op de zitting, maar ontkende eerder alle beschuldigingen.

De baby had op die dag een normale dag gehad en lag in de box te spelen. De man was vlak voor het overlijden 15 tot 20 minuten alleen met de baby geweest.

Hersenletsel

Volgens het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is een andere medische reden niet de oorzaak van de dood van de baby. Het kindje stierf aan hersenletsel. De advocaat van de Veendammer wil nog ambulancepersoneel horen, die de baby naar het ziekenhuis vervoerden. Dit vergt zoekwerk en neemt tijd in beslag.

De man zit al enige tijd in voorarrest. Omdat nog steeds onduidelijk is wanneer de strafzaak inhoudelijk dient, heeft de rechtbank besloten dat hij naar huis mag.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken sinds dit jaar samen om zo meer lokaal nieuws te brengen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal