Direct naar de inhoud.

250\400 documentaire Van Moeras tot Beschaving

  • door:
  • op:

SHCW act08 20151122 Moeras tot beschaving 03STADSKANAAL – Op zondag 22 november 2015 toont het Streekhistorisch Centrum de documentaire Van Moeras Tot Beschaving. Deze documentaire werd eind 2014 gemaakt door Hassing Filmproducties in het kader van het 250-jarig bestaan van het Stadskanaal en de 400-jarige Semslinie. De film vertelt het verhaal van de jongen Bas. Na de dood van zijn opa vindt hij een oud boek op diens zolder. Het blijkt te zijn geschreven door zijn opa en overgrootvader. Aan de hand van de verhalen hierin, gaat Bas met zijn vader op onderzoek naar de geschiedenis van 250 jaar het Stadskanaal en 400 jaar de Semslinie. Het brengt hen naar allerlei markante plekken in de veenkoloniën van Drenthe en Groningen, waaronder het SHC.

250\400

In 2015 wordt herdacht dat het 250 jaar geleden is dat het stadsbestuur van Groningen besloot tot de aanleg van het Stadskanaal. Daarom staan veel van de zondagmiddagactiviteiten dit jaar in het teken van dit jubileum. Kijk voor alle activiteiten op www.streekhistorischcentrum.nl

De voorstelling op 22 november begint om 14.30 uur, de entree bedraagt € 3,00 en is gratis toegankelijk voor donateurs van het SHC. Reserveren kan via 0599-612649 (tijdens kantooruren) of per mail: info@streekhistorischcentrum.nl

Foto: Een scène uit de film, waarin Bas op de zolder van opa door het boek bladert.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal