Direct naar de inhoud.

Online fotopresentatie met oude auto’s door Bert Roossien

  • door:
  • op:
Snoek op de Eurobrug Stadskanaal 1969 collectie SHC

STADSKANAAL – Door de maatregelen tegen de verspreiding van Covid-19 moeten de musea en bibliotheken nog steeds dicht blijven en mogen er geen activiteiten worden georganiseerd. Maar gelukkig is er online heel veel mogelijk en hebben de Bibliotheek Stadskanaal en het Streekhistorisch Centrum de handen ineen geslagen om één van de zondagmiddagactiviteiten uit het SHC-programma online te brengen.

Gevoelens van nostalgie

Op zondagmiddag 7 maart aanstaande zal Bert Roossien foto’s uit het omvangrijke archief van het Streekhistorisch Centrum laten zien. Deze keer heeft hij gekozen voor het thema auto’s. Op veel oude opnames van met name natuurlijk straatbeelden, staan ook auto’s afgebeeld. Meestal vormen deze slechts de ‘bijvangst’ van de eigenlijke foto. Deze middag staan ze echter in het middelpunt van de belangstelling. Aan de afgebeelde auto’s is een foto vaak goed te dateren. Een parkeerplaats in een straatbeeld geeft een goede indicatie van het tijdsbeeld. Maar natuurlijk roept een oude, maar toen wellicht splinternieuwe auto in een nog kale nieuwe woonwijk ook gevoelens van nostalgie op: ‘Oh ja, zo’n Simca had mijn vader ook’ of ‘Dat was mijn eerste auto!’. De getoonde beelden laten voornamelijk de Kanaalstreek zien.

De voorstelling begint om 14.30 uur en is te volgen via de Facebookpagina van het Streekhistorisch Centrum en van de Bibliotheek Stadskanaal.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal