Direct naar de inhoud.

Streekhistorisch Centrum viert 50-jarig jubileum met lezing Auke van der Woud

  • door:
  • op:
Auke van der Woud Foto: Streekhistorisch Centrum

STADSKANAAL – Het Streekhistorisch Centrum viert op zondag 10 oktober haar 50-jarig jubileum met een lezing van cultuurhistoricus Auke van der Woud in de bibliotheek in Stadskanaal. Hij zal komen vertellen over zijn meest recente boek: ‘Het landschap, de mensen’.

In zijn boek bespreekt Van der Woud de periode tussen 1850 en 1940. Een periode waarin door toegenomen mobiliteit en communicatie de fysieke en culturele afstand tussen stad en platteland verkleint. Rationalisme, materialisme en nuttigheidsdenken bepalen de manier waarop het landschap wordt ingericht en hoe de mensen daarmee omgaan.

De lezing van de cultuurhistoricus begint om 14.30 uur. Kijk voor mee informatie op de site van het Streekhistorisch Centrum.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal