Direct naar de inhoud.

Bieb Stadskanaal en Streekhistorisch Centrum willen onder een dak

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Er zijn vergaande plannen het Streekhistorisch Centrum (SHC) te verhuizen van Huize ter Marse naar Het Kofschip, waar de Stadskanaalster bibliotheek is gevestigd. Beide instellingen denken dat ze elkaar kunnen aanvullen en versterken.

Het huidige onderkomen van het SHC is behoorlijk krap. Om tentoonstellingen en activiteiten te houden, zou flink in Huize ter Marse moeten worden geïnvesteerd. Het gebouw is niet goed toegankelijk voor mensen met een beperking. Verder laat het onderkomen te wensen over als het gaat om energieverbruik en de arbeidsomstandigheden. Ook kan niet worden voldaan aan de noodzakelijk bewaaromstandigheden van de collectie.

Streekhistorisch Centrum
Streekhistorisch Centrum

Na de verhuizing moet een ‘bruisende huiskamer’ ontstaan in het centrum van Stadskanaal, een plek waar zaken als leren, lezen, deelnemen aan de samenleving, streekhistorie, kunst, presentaties, discussie en muziek samenkomen. Binnen het college van b en w van Stadskanaal is groot draagvlak voor het plan.

Het Kofschip-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal