Direct naar de inhoud.

Philipshal bedekt onder portretten van Knoalsters: ‘We willen kunst bij de mensen brengen’

  • door:
  • op:
Allemaal Knoalsters op de Philipshal | Foto: Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – De oude Philipshal in Stadskanaal krijgt een opknapbeurt waar je ú tegen zegt. De Franse kunstenaar JR bedekt het oude pand namelijk onder een deken van portretten van Knoalsters. Iedereen die wilde kon woensdagmiddag langskomen op het Philipsterrein om zichzelf op de kiek te laten zetten, waarna je foto op de muur van de hal kwam te hangen. 

JR kwam via het Groninger Museum in contact met KunstWerkT Stadskanaal. Het project dat verantwoordelijk is voor de kunstwerken aan de flats in de Utrechtselaan. En KunstWerkT kwam JR bij de Philipshal, die na jaren van verwaarlozing wel een opknapbeurt kon gebruiken.

Kunst bij de mensen

‘Het project van JR past helemaal bij ons’, zo vertelt Ada Tolboom van KunstWerkT. ‘Hij wil kunst bij de mensen brengen en dat is wat wij ook willen.’ Het is niet de eerste keer dat JR dit doet. Onder de noemer ‘Inside Out’ plakte hij over de hele wereld portretten op onder andere gebouwen.

Vrachtwagen als fotostudio

Een grote fotostudio is JR niet nodig. In een klein vrachtwagentje, oftewel ‘Photo-Booth’, konden mensen zich laten fotograferen. Daarna kwam de foto in groot formaat uit de zijkant van de vrachtwagen gerold.

Foto met een knipoog

Ook burgemeester Klaas Sloots liet zichzelf op deze manier portretteren, met ambtsketen. Nu is Sloots niet schuw voor een foto met een knipoog, zoals hieronder te zien is.

‘Drommels Drommels Drommels’ | Foto: Hielke Bosch/RTV1

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal