Direct naar de inhoud.

Geert Teis start theaterseizoen met Guido Weijers en kartonnen cabaretiers

  • door:
  • op:
Kartonnen cabaretiers in Theater Geert Teis | Foto: Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – Kijken naar een voorstelling van Guido Weijers in een zomers aangekleed theater, zittend naast een beroemde cabaretier als Brigitte Kaandorp of Najib Amhali. Dat konden de eerste theatergasten donderdag doen in het Theater Geert Teis in Stadskanaal. 

Traditiegetrouwe pakte het theater flink uit tijdens de start van het theaterseizoen. Dit jaar beten cabaretiers Guido Weijers, Ruud Smulders en Andries Tunru het spits af met hun voorstelling ‘Buiten spelen zonder jas’. Het hele theater was voor de gelegenheid versierd in tropische stijl.

Bij de ingang van het theater stond voor de gelegenheid een speciale ’tiki bar’ | Foto: Hielke Bosch/RTV1

Kartonnen cabaretiers

Eigenlijk zou de voorstelling zich buiten afspelen, maar helaas kreeg het theater hier geen vergunning voor. Daarom werd het hele zomerse feest naar binnen verplaatst. En omdat theaters deze maand de 1,5 meter nog moeten handhaven, werden de lege stoelen opgevuld met beroemde cabaretiers, van karton.

‘Mensen kunnen hier vanavond gezellig naast hun favoriete cabaretier zitten’, zo vertelt Annelies Klunder, directeur van het theater. ‘Een mooie manier om toch de 1,5 meter te kunnen handhaven.’ (tekst gaat verder onder de video)

Kaartverkoop

Donderdag begon de reguliere kaartverkoop van het theaterseizoen. ‘Het lijkt een vliegende start te zijn, het gaat enorm goed’, aldus Klunder. ‘Of we boven het gemiddelde komen, dat moeten we nog even afwachten. Het is nog even spannend of mensen bereid zijn om na zo’n lange tijd weer naar het theater te komen.’

 

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal