Direct naar de inhoud.

Theater Geert Teis hangt alle ramen vol posters: ‘Onze opening mag niet ongemerkt voorbij gaan’

  • door:
  • op:
Ook de ingang van het theater wordt helemaal volgeplakt | Foto: Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – Ze voelen zich bij het Theater Geert Teis in Stadskanaal als koeien die bijna de wei in mogen. Volgend weekend kunnen ze door de versoepelingen van de maatregelen hun zalen weer tot de nok toe vullen met publiek. Dit theaterweekend wilden ze niet ongemerkt voorbij laten gaan; dus om de mensen alvast warm te maken hebben ze werkelijk alle ramen van het theater vol posters geplakt.

Terwijl storm Eunice buiten haar opwachting maakt, zijn ze binnen in het theater alleen maar bezig met posters plakken. Ieder stukje raam wordt dichtgeplakt met honderden vellen. “Volle beleving voor de helft” valt er met grote letters te lezen. ‘We bieden de kaartjes voor de helft van de prijs aan’, legt Mike Bakker van het theater uit terwijl hij net een poster vastplakt. ‘Normaal doen we niet aan dit soort “aanbiedingen”, maar voor deze speciale gelegenheid maken we een uitzondering. We willen die zaal gewoon weer vol hebben.’

Martijn Koning en Brandweerman Sam

‘We trappen volgend weekend af met caberetier Martijn Koning, Legendary Album en voor de kinderen brandweerman Sam’, vervolgt Bakker. Hij merkt niet alleen aan zichzelf, maar ook aan de artiesten dat er iets speciaals staat te gebeuren. ‘Ze hebben het de afgelopen jaren ongekend zwaar gehad. Ook toen ze mochten optreden voor een “1,5 meter publiek”. Dat is toch anders dan een lekkere volle zaal.’

Driehonderd posters

Bij de ingang zit collega Jasper Stuut de draaideur vol te plakken met de vele posters. ‘We hebben een stuk of driehonderd geloof ik’, zegt hij. ‘Dit is toch geweldig? Het hele gebouw zit gewoon onder de posters. Het laat zien hoeveel zin we erin hebben, we staan gewoon te popelen met z’n allen.’

Opruimen?

Op de vraag wie al die posters uiteindelijk zal moeten opruimen lacht Stuut: ‘Ik hoop dat het net op een dag is als ik vrij ben’, grijnst hij. ‘Dan mag mijn collega, die dit allemaal bedacht heeft, lekker gaan opruimen.’

Collega’s Mike en Jasper hangen samen nog even de laatste posters op | Foto: Hielke Bosch/RTV1

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal