Direct naar de inhoud.

Winkelcentrum Veendam is weer open: ‘Zo fijn!’

  • door:
  • op:
Het centrum van Veendam zaterdagochtend. F: RTV Noord

VEENDAM – Waar het winkelcentrum van Veendam vorige week nog helemaal leeg was, was het centrum zaterdag ‘gezellig druk’. Vrijdagavond werd er in de persconferentie van de Rijksoverheid gemeld dat zonder afspraak open mogen en ook contactberoepen zoals kappers kunnen weer beginnen. 

‘Zo fijn!’, zo kapster Sandra Wiersma mee. ‘Je bent vier weken bezig met het overleven en dan ineens mag je weer open.’ Afgelopen donderdag en vrijdag werden veel mogelijke versoepelingen gemeld door de nieuwswebsites, waardoor er telkens een ander beeld werd geschetst om open te gaan. ‘We kregen veel vragen van klanten waar we niet direct antwoord op konden geven, maar we zijn gelukkig weer open!’

Sandra aan het werk in haar kapsalon F: Hielke Bosch/RTV1

Er was een landelijke protestactie gepland op zaterdag, maar die ging niet door vanwege de versoepelingen die gemeld waren tijdens de persconferentie. Burgemeester Berry Link van Veendam stond achter de protestactie.

Wiersma: ‘Ik vind het echt super leuk dat ze ons de kans geven om te zeggen “tot hier en niet verder”. Je kan niet dichtblijven zonder compensatie. Dat is onmogelijk’.

Toch mag nog niet het hele centrum van Veendam van het slot. De horeca moet nog dicht blijven en dus protesteren zij wel. Janine Mengerink heeft een horecagelegenheid tegenover het gemeentehuis en op haar terras is het druk. ‘Onze burgemeester heeft het voor vandaag gedoogd dat we open mogen’, begint de onderneemster. Zij geeft aan dat de horeca veilig open kan. ‘Wij hebben altijd geplaceerde tafels, dus eigenlijk kan het bijna niet mis gaan.’

Janine Mengerink in gesprek met RTV1 over haar protestactie F: Hielke Bosch/RTV1

De Veendammers zelf zijn enorm blij dat de winkels weer open zijn. ‘Dit is helemaal top!’ aldus een voorbijganger. ‘Niet alleen voor de mezelf, maar ook voor de winkeliers.’   Ook vinden de Veendammers dat het winkelen veilig genoeg is. ‘Ik heb nog geen enkele winkel getroffen waar het niet veilig was. De enigste moeite die ik heb, was vanochtend bij de Albert Heijn. Daar was het enorm druk.’

Een andere Veendammer geeft aan dat het goed nieuws is dat de winkels weer open mogen. ‘Het is fijn om er weer op uit te kunnen gaan om te winkelen in het centrum. Dat heb ik wel gemist.’

Kapster Sandra gaat een drukke week tegemoet. ‘De komende weken zitten we bomvol. Het blijft lekker druk en dat is echt heerlijk!’

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal