Direct naar de inhoud.

Theaters zien het somber in: ‘Er zit hier een enorm verdrietig mens’

  • door:
  • op:
F: Rutger Breider/RTV1

REGIO – Ze gingen als een van de eersten dicht, en mogen als een van de laatsten pas weer open. Hoewel we het officieel nog niet weten, wordt vanavond waarschijnlijk bekend gemaakt dat heropening van de cultuursector er wederom niet in zit.

‘Er zit hier een enorm verdrietig mens’, aldus Jos Kraan directeur van cultuurhuis vanBeresteyn.

Het kan gewoon veilig

Begrip is er wel, maar ook veel verbazing. Theater Geert Teis in Stadskanaal had eind november hun laatste show en moest hierna opnieuw dicht. Want volgens de theaters kan het gewoon veilig. ‘De hele cultuursector heeft laten zien dat met alle maatregelen, looproutes en QR-codes alles veilig geregeld kan worden en wij ons hier netjes aan kunnen houden.’ Aldus Mike Bakker, woordvoerder van theater Geert Teis.

Een stukje geluk

Theater vanBeresteyn in Veendam ziet het treurig in. Kraan: ‘De verbazing is groot, winkels mogen open, maar wij niet.’ Ook het welzijn van de mensen leidt hieronder volgens hem. ‘We zijn al zo lang dicht, het is toch een stukje geluk in mensen hun leven.’

De persconferentie van vanavond zal hopelijk meer duidelijkheid geven. In tussentijd zijn de theaters druk bezig met het plannen van mogelijke programma’s . Open mogen zonder maatregelen zien ze nog niet gebeuren, maar de theaters zullen meer dan blij zijn als er in ieder geval al iets mag.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal