Direct naar de inhoud.

Bibliotheek Veendam helpt mensen bij digitale overheidszaken

  • door:
  • op:
Hulp bij digitale vaardigheden in de bieb van Veendam (bron: Biblionet)

VEENDAM – Wie vragen heeft over online communicatie met de overheid kan vanaf 1 november terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek van Veendam.

Veel overheidszaken gaan tegenwoordig online. Zoals het aanvragen van kinderbijslag, AOW of een nieuw rijbewijs. Het informatiepunt is bedoeld om daarbij te helpen. Esther Huls is domeinspecialist bij Biblionet Groningen: “In Nederland hebben zo’n 4 miljoen mensen moeite de digitale ontwikkelingen bij te benen. Ouderen en laaggeletterden, maar ook mensen die op zoek zijn naar werk, of mensen die zorg nodig hebben. Ook jongeren zijn vaak minder digitaal vaardig dan gedacht; een bericht op social media plaatsen is toch iets anders dan online huurtoeslag aanvragen.”

Het Informatiepunt Digitale Overheid is onderdeel van een landelijk project, in elke gemeente moet zo’n informatiepunt komen. In Veendam kunnen de mensen terecht op het wekelijkse IDO-spreekuur.

De bibliotheek in Veendam doet meer dingen als het gaat om online kennis. Zoals gratis computercursussen of hulp bij de CoronaCheckapp. Ook is er elke tweede donderdag van de maand een Digitaal Café. De eerstvolgende editie is op donderdag 11 november, dan gaat het over wachtwoorden.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal